GRATIS verzending vanaf € 60,00 | Dagelijks verzending | Gratis afhalen

Zomereczeem, jeuk, schilfers en afvalstoffen

The Natural Way - gespecialiseerd in jeuk en huidklachten en het natuurlijk behandelen van zomereczeem, mok en CPL.

Heeft jouw paard plots last van dikke, vette huidschilfers en soms zelfs haren die loskomen? Dan is er wellicht sprake van afvalstoffen die vrijkomen. 

Afvalstoffen, jeuk, zomereczeem bij paarden, The Natural Way

Afvalstoffen die via de huid vrijkomen © The Natural Way 

  "Dit proces is een indicator - een aanwijzing van het lichaam dat er een disbalans is en dat er verder gekeken dient te worden naar de onderliggende oorzaken."

  Inhoud

  • Afvalstoffen
  • Zomereczeem lotion
  • Extra ondersteuning

  Afvalstoffen

  Onder afvalstoffen verstaan we de toxines (restanten) van ontworming, medicatie, entingen, voeding, water-, lucht- en bodemvervuiling, smaak- en geurstoffen, bestrijdingsmiddelen, schimmels, giftige stoffen, giftige planten,…

  Het afvoeren van afvalstoffen is belangrijk om er voor te zorgen dat je paard een goede weerstand blijft behouden en niet ziek wordt. Een gezond paard regelt dit proces helemaal zelf en heeft geen ondersteuning nodig.

  Niet ieder paard is dus in staat om deze afvalstoffen zelf voldoende af te voeren. Sommige organen kunnen overbelast raken, zoals de darmen, lever, nieren, milt, longen en lymfestelsel. Deze organen houden grote schoonmaak in het paardenlichaam door uitscheiding van zweet, urine, mest, uitademing,...  

  Wanneer je paard niet voldoende afvalstoffen zelf kan afvoeren, ontstaan er klachten. Je herkent vast wel de paarden met vieze ogen die tranen, gele uitscheiding vertonen of zelfs infecteren. Daarnaast komen ook neusvloeiing, hoefzweren, galbulten, dikke benen, verminderde conditie en geïrriteerde luchtwegen voor.
  Ook de huid en vacht kunnen er dof, vettig en schilferig gaan uitzien met een verhoogd risico op mok, zomereczeem, hoefbevangenheid, insuline resistentie (IR), Equine Metabolic Syndrome (EMS), etc. Paarden kunnen vaak moeilijk verharen of hebben problemen met het aanmaken van een dikke wintervacht.

  Paarden met zomereczeem en andere jeuk gerelateerde klachten hebben meestal moeite met het verwerken van deze afvalstoffen, waardoor symptomen zoals jeuk, schuren, wondjes, doffe vacht, huidproblemen, etc. zichtbaar worden.

  Wanneer er een te veel aan afvalstoffen is opgebouwd wordt je paard aantrekkelijker voor mugjes en vliegen en ontstaat er meer jeukgevoeligheid en een mogelijke ontsteking van de manenkam en staartaanzet. Dit is ook van toepassing bij paarden die foutieve voeding krijgen en overgewicht hebben.

  Zomereczeem lotion The Natural Way Laura Cleirens, 100 % natuurlijk product middel oplossing voor paarden met jeuk zomereczeem schuren manen staart SME

  Zomereczeem lotion © The Natural Way 

  Zomereczeem lotion

  Indien je paard zomereczeem of andere jeuk gerelateerde klachten heeft, kan onze Zomereczeem lotion helpen. Zomereczeem lotion is een 100 % natuurlijk en duurzaam product op basis van etherische oliën en zoete amandelolie.
  Meteen zichtbaar resultaat! De jeuk en het schuren verdwijnen, de huid wordt verzorgd en verzacht en de haargroei gestimuleerd.

  Door de ondersteunende, reinigende eigenschappen van Zomereczeem lotion kan er bij sommige paarden die afvalstoffen hebben opgebouwd, een korte periode (+- 1-2 weken) een vette schilfervorming ontstaan aan de manen- en staartaanzet, eventueel gepaard met een gevoelige huid.
  Door de oude huid los te laten en nieuwe te vormen, worden opgeslagen afvalstoffen afgevoerd en het lichaam gereinigd. Moeder Natuur doet haar werk en gebruikt hierbij het grootste orgaan van het paard: de huid.

  Het optreden van dit proces is een indicator - een aanwijzing van het lichaam dat er ondersteund of verder gekeken dient te worden naar onderliggende oorzaken. 
  Bespreek dit met je (holistische) dierenarts of therapeut en laat eventueel ook een bloedonderzoek en/of allergietest uitvoeren. 

  Wanneer de huid even te gevoelig is, breng dan zachtjes een dun laagje Zomereczeem lotion aan of sla een dag behandeling over tot de gevoeligheid is geminderd.

   Afvalstoffen, jeuk, zomereczeem paard, schilfers, The Natural Way

  Afvalstoffen die via de huid vrijkomen © The Natural Way 

  Extra ondersteuning

  Een goed voerbeleid zorgt er in de eerste plaats voor dat een paard gezond is en blijft. Zorg dat er steeds toegang is tot vers drinkwater en voldoende bewegingsmogelijkheden en zorg dat je paard geen overgewicht heeft. 

  Een detox kan veel jeukgerelateerde klachten verhelpen, MAAR doe dit enkel in samenspraak met een holistisch dierenarts, voedingsexpert of therapeut. WANT wanneer je paard een teveel aan afvalstoffen heeft, en deze niet of moeilijk zelfstandig kan verwerken, kan een detox ook nefaste gevolgen hebben (zoals extra jeuk, mok, hoefbevangenheid,...). Ga dus niet op eigen houtje experimenteren.

  Lees ook: De zin en onzin van detoxen – The Natural Way


  Ontdek hier onze 100 % natuurlijke Zomereczeem lotionMok olieCPL olie, Natuur Shampoo en E-book OERVOER
   over gezonde voeding voor jeukgevoelige paarden. 

   

  © Laura Cleirens - 2021.06.05
  Laatst bewerkt: 2024.02.28

  Net Orders Checkout

  Item Price Qty Total
  Subtotal €0,00
  Shipping
  Total

  Shipping Address

  Shipping Methods